بازتاب اظهارات رئیس جمهور در رسانه های جمهوری آذربایجان

به گزارش ابزار ایرانی، خبرنگاران : درگیری نظامی فعلی ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر منطقه اشغالی قره باغ شدیدترین و طولانی ترین درگیری پس از جنگ در این منطقه در سالهای 1992 تا 1994 میلادی میان این دو کشور قفقاز جنوبی به شمار می رود، اما در این راستا گفت وگوی تلفنی حسن روحانی و الهام علی اف و تاکید رییس جمهوری اسلامی ایران بر احترام به تمامیت ارضی کشورها، امروز (چهارشنبه) بازتاب گسترده ای در رسانه های جمهوری آذربایجان داشت .

بازتاب اظهارات رئیس جمهور در رسانه های جمهوری آذربایجان

به گزارش ابزار ایرانی به نقل از ایرنا، درگیری های نظامی نیروهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان در ماه آوریل سال 2016 و در ماه جولای امسال میلادی اگر چه سه و یا چهار روز طول کشید، ولی عملیات نظامی فعلی در منطقه اشغالی قره باغ اکنون یازدهمین روز را سپری می نماید و ابعاد این درگیری نظامی در مقایسه با دو درگیری قبلی گسترده تر و شدیدتر بوده است.

در شروع درگیری های فعلی نیروهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان گزارشهای تا حدودی منفی درباره مواضع ایران و دیگر کشورهای منطقه در رسانه های جمهوری آذربایجان که با شیطنت بعضی طرفها همراه بود، واکنش هایی در جامعه جمهوری آذربایجان در پی داشت .

کارشناسان بر این باورند که این چنین گزارشهایی از سوی بعضی محافل مخالف توسعه روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان بطور هدفمندانه منتشر شده و به منظور وارد کردن لطمه به مناسبات دو کشور همسایه و دوست را دنبال می کرد . این محافل تعیین در واقع هدف صید ماهی در آب گل آلود را داشتند تا برای پیش بردن اهداف شوم خود در چنین شرایط پیچیده ای در منطقه، موجبات تیرگی مناسبات رو به گسترش تهران و باکو را فراهم نمایند.

خوشبختانه واکنش به موقع مسوولان و نهادهای ذی ربط جمهوری اسلامی ایران و تماس های مکرر با آنها با مقامات جمهوری آذربایجان و بیانیه های سیاسی مقامات و مراجع دینی ایران در حمایت از تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان و نیز تاکید بر خروج نیروهای ارمنی از سرزمین اشغالی قره باغ، عاملان این چنین گزارشهای کذب را ناامید و سرافکنده کرد .

در چنین شرایطی گفت وگوی تلفنی دیروز روحانی و علی اف روسای جمهوری ایران و جمهوری آذربایجان بازتاب گسترده ای در رسانه های جمهوری آذربایجان داشت .

خبرگزاری رسمی آذرتاج با اشاره به این که رییس جمهوری اسلامی ایران از ادامه درگیری ها در منطقه مورد مناقشه قره باغ ابراز نگرانی کرد، نوشت: روحانی ابراز امیدواری کرد که این مناقشه هر چه زودتر به وسیله راههای مسالمت آمیز حل و فصل گردد .

بنابر این گزارش، روسای جمهوری ایران و جمهوری آذربایجان مسایل مربوط به توسعه بیش از پیش روابط محبت آمیز و برادرانه دو کشور را آنالیز و ابراز امیدواری کردند که این روابط طبق منافع مردم و دولت دو کشور تقویت گردد.

خبرگزاری آپا نیز در انعکاس گفت و گوی تلفنی روسای جمهوری ایران و جمهوری آذربایجان نوشت: دکتر روحانی در این تماس تلفنی گفت که حقوق حقه مردم جمهوری آذربایجان باید رعایت گردد .

بر اساس این گزارش، رییس جمهوری ایران اضافه کرد: تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان باید تامین گردد، ولی مناقشه نمی تواند به وسیله روشهای نظامی حل گردد .

خبرگزاری توران نیز در گزارشی با عنوان تهران خواهان خروج نیروهای ارمنی از سرزمینهای اشغالی شد ، اظهارات اخیر علی اکبر ولایتی مشاور رهبر معظم انقلاب اسلامی در مسایل بین المللی را انعکاس داد .

بنابه گزارش این خبرگزاری، ولایتی با تاکید بر این که ما به اصل تمامیت ارضی کشورها احترام می گذاریم، گفت که ایران به عنوان یکی از اعضای سازمان ملل متحد، موضع اصولی در زمینه مناقشه قره باغ دارد .

طبق این گزارش، مشاور رهبر معظم انقلاب اسلامی همچنین اشغال سرزمینهای یک کشور از سوی دیگر کشور را غیر قابل قبول دانست و اضافه کرد: منطقه قره باغ کوهستانی و هفت شهرستان دیگر جمهوری آذربایجان در مجاورت آن اشغال شده و سازمان ملل متحد چهار قطعنامه در این زمینه صادر نموده که در آنها بر ضرورت خروج نیروهای ارمنی از این سرزمینها تاکید می گردد .

پربیننده ترین پایگاه خبری روسی زبان جمهوری آذربایجان حقین .آذ نیز در گزارشی نوشت: جمهوری اسلامی ایران از تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان حمایت کرد .

این منبع خبری به نقل از محمود واعظی رییس دفتر ریاست جمهوری ایران اضافه کرد: تهران از تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان حمایت می نماید و انتها اشغال سرزمینهای این کشور موجب برقراری ثبات در منطقه می گردد .

بنابر این گزارش، واعظی در اظهارات خود موضع ایران را به صراحت اعلام و تاکید نمود که جمهوری اسلامی برای یاری به حل مناقشه قره باغ به وسیله گفتمان و در قالب قوانین بین المللی و با درنظر گرفته شدن قطعنامه های سازمان ملل متحد، آمادگی لازم را دارد.

رسانه های جمهوری آذربایجان همچنین سخنان اخیر علی ربیعی سخنگوی دولت ایران را انعکاس دادند .

به گزارش خبرگزاری آپا، سخنگوی دولت ایران گفت که تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان باید تامین و سرزمینهای اشغالی این کشور تخلیه گردد .

بنابر این گزارش، ربیعی همچنین اضافه کرد که دخالت طرف ثالث در درگیری قره باغ به حل این مناقشه یاری نخواهد کرد و این درگیری باید به وسیله مسالمت آمیز حل گردد .

ربیعی همچنین گفت که جمهوری اسلامی ایران بارها آمادگی خود برای یاری به برقراری آتش بس بین طرفین درگیری در قره باغ را اعلام نموده است و تهران طرحی در رابطه با حل این مناقشه تهیه نموده و در حال حاضر در مورد این طرح با جمهوری آذربایجان و ارمنستان رایزنی می نماید .

همچنین گزارش های رسانه های جمهوری آذربایجان در باره بیانیه های اخیر امامان آدینه استانهای ایران همجوار با مرز جمهوری اذربایجان که در آنها از تمامیت ارضی این کشور به صراحت حمایت می گردد ، توانسته سوءتفاهم های ایجاد شده به دست عوامل دشمن و مخالف گسترش روابط تهران و باکو را خنثی کند .

منبع: اقتصادنیوز

به "بازتاب اظهارات رئیس جمهور در رسانه های جمهوری آذربایجان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بازتاب اظهارات رئیس جمهور در رسانه های جمهوری آذربایجان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید