معین تکلیف کالاهای رسوب شده در گمرک

به گزارش ابزار ایرانی، خبرنگاران : قطعات وکالاهای رسوب شده در گمرک با ارز متقاضی ترخیص می شوند.

معین تکلیف کالاهای رسوب شده در گمرک

به گزارش ابزار ایرانی؛ مدیرکل دفتر مبارزه با قاچاق ارز و پولشویی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: در سفر اخیر معاون اول رییس جمهوری به هرمزگان، مقرر شد قطعات شامل مواد اولیه فراوری و همچنین قطعات مورد احتیاج خط فراوری که تا پنجم مهر امسال در گمرکات کشور قبض انبار شده و منتظر اعطای کد ترخیص هستند، با گزینه ارز متقاضی ترخیص شوند.

امیرمحمد پرهام فر در نشست خبری با انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان خودرو کشور با اعلام اینکه 1639 میلیارد ریال لوازم یدکی قاچاق خودرو از ابتدای امسال تا خاتمه مرداد ماه کشف شده است، به ایسنا گفت: کشفیات قاچاق در حوزه لوازم یدکی خودرو در سال 1397 به میزان 1635 میلیارد ریال بوده و در سال گذشته به 4311 میلیارد ریال رسیده که نشان از رشد 63 درصدی دارد. آنالیز ها حاکی است در سال گذشته در حوزه لوازم یدکی خودرو، کسری 2.4 میلیارد دلاری وجود داشته که ناشی از شکاف عرضه و تقاضا است.

مدیرکل دفتر مبارزه با قاچاق ارز و پولشویی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تاکید نمود: تنها اتفاقات مثبت در حوزه فراوری می تواند کاهش کالای قاچاق در این حوزه را به دنبال داشته باشد که از سال 1397 به بعد به دلیل محدودیت های ارزی و ممنوعیت های وارداتی رشد چشمگیری داشته است. برآوردهای سال 1397 نشان می دهد احتیاج بازار لوازم یدکی خودرو حدود 8.1 میلیارد دلار است که بیش از 6.5 میلیارد دلار آن برای تامین لوازم یدکی و بقیه برای بحث فراوری بوده است.

وی با اشاره به سفر روز شنبه هفته جاری معاون اول رییس جمهوری به استان هرمزگان، اطلاع داد: در این سفر مقرر شد کالای رسوب شده در گمرک که تا پنجم مهرماه قبض انبار شده اند و منتظر کد تخصیص ارز بوده اند، با ارز متقاضی ترخیص شوند. این مواد شامل همه مواداولیه فراوری و قطعات مورد احتیاج در خطوط فراوری خودروسازان می گردد که با این تصمیم، گشایش خوبی در صنعت ایجاد خواهد شد.

این مقام مسئول با بیان اینکه با کوشش های ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تا به امروز 17 ردیف تعرفه در حوزه لوازم یدکی خودرو تعریف شده که 19 هزار و 500 شناسه کالا را شامل می گردد، گفت: اقدامات پیشگیرانه در جهت شفاف سازی بازار و با هدف پیشگیری از قاچاق کالا انجام شده است. باتوجه به اینکه قطعات یدکی با استاندارد و ایمنی نیز سروکار دارد؛ لذا برای شفاف سازی موضوع و قابل رصد کردن بازار، شناسه و کد رهگیری برای این گروه کالایی در نظر گرفته شده است. از سال 1392 به موجب قانون مبارزه با قاچاق کالا، دریافت شناسه کالا الزامی شده است.

در ادامه، دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان کشور گفت: این آمار در مقایسه با متوسط سال های گذشته که حدود 1.3 میلیارد دلار بود، رشد چشمگیری را نشان می دهد.

محبی نژاد ضمن تاکید براینکه صرفه مالی، سهولت قاچاق و قرار نگرفتن ارز کافی در اختیار واردکنندگان رسمی، از جمله دلایل رشد قاچاق در حوزه قطعات خودرو است، اظهار کرد: خواسته این انجمن و فعالان و فراوریکنندگان قطعه سازی اجازه واردات یک میلیارد دلاری بدون ذکر منشأ برای کاهش مسائل و تحقق جهش فراوری است که این رقم تنها نیمی از آمار قاچاق در این حوزه را تشکیل می دهد.

منبع: اقتصادنیوز

به "معین تکلیف کالاهای رسوب شده در گمرک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معین تکلیف کالاهای رسوب شده در گمرک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید