طرز تهیه پیراشکی کرمدار
به گزارش ابزار ایرانی، برای تهیه پیراشکی از خمیر های آماده هم استفاده می گردد، ولی استفاده از خمیر خانگی هم مطمئن تر است هم مراحل تهیه آن مجذوب کننده و سرگرم کننده است که تجربه متفاوتی را برایتان رقم خواهد زد.
امروز با طرز تهیه پیراشکی بازاری کرم دار به سرغتان آمده ایم. حتما می دانید پیراشکی نامی است که در کل برای غذا های خمیری و سرخ کردنی استفاده می گردد.
محل تولد این نوع غذا ها کشور های روسیه و اوکراین است که در هر دو کشور هم خمیر با کیفیت خانگی با مواد مختلفی پر می گردد و سپس در روغن داغ سرخ می گردد. از جمله موادی که داخل خمیر پیراشکی گذاشته می گردد کرم، شکلات، پنیر، سبزیجات و انواع گوشت است.
از آنجا که مواد داخل پیراشکی متنوع است هم می تواند به اسم پیش غذا و هم به اسم دسری خوشمزه سرو گردد. برای تهیه پیراشکی از خمیر های آماده هم استفاده می گردد، ولی استفاده از خمیر خانگی هم مطمئن تر است هم مراحل تهیه آن مجذوب کننده و سرگرم کننده است که تجربه متفاوتی را برایتان رقم خواهد زد.از آنجا که همه ما با پیراشکی های کرم دار بازاری و خیابانی خاطره داریم، پیشنهاد می کنیم امروز طرز تهیه پیراشکی بازاری را دنبال کنید و این خوراکی خوشمزه را در خانه تهیه کنید تا برایتان یادآور روز های قدیم باشد.
آرد سفید سه تا چهار لیوان
خمیر مایه فوری
آب ولرم نصف لیوان
تخم مرغ دو عدد
کره پاستوریزه (نرم شده) یک سوم لیوان
شیر پرچرب (ولرم) نصف لیوان
شکر نصف لیوان
وانیل نوک قاشق چای خوری
نمک نوک قاشق چای خوری
شیر پرچرب دو و نیم پیمانه
شکر یک پیمانه
وانیل نوک قاشق چای خوری
زرده تخم مرغ سه عدد
نشاسته ذرت سه قاشق غذاخوری
نمک نوک قاشق چای خوری
مرحله اول
برای آماده کردن یک پیراشکی کرم دار خوشمزه و حرفه ای در خانه باید فوت و فن های تهیه خمیر پیراشکی را کامل بدانید. این روز ها با توجه به شرایط کرونا شاید نتوانید به بازار بروید، اما علت نمی گردد که پیراشکی های خوشمزه بازاری را هم از خودتان دریغ کنید.
شما می توانید این شیرینی های خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از طعم آن در کنار خانواده لذت ببرید. ابتدا کرم داخل پیراشکی را درست کنید. برای این کار یا قابلمه میانه بردارید و سه عدد زرده تخم مرغ را داخل آن بریزید و خوب هم بزنید تا از حالت لختی دربیاید.
مرحله دوم
سپس دو و نیم پیمانه شیر و یک پیمانه شکر اضافه کنید و همه مواد را خوب مخلوط کنید تا ترکیب یکدستی ایجاد گردد. قابلمه را روی حرارت میانه قرار دهید. پس از چند دقیقه سه قاشق غذاخوری نشاسته ذرت را همراه با نوک قاشق چای خوری نمک و وانیل اضافه کنید و مدام هم بزنید تا کمی غلیظ گردد و حالت کرمی بگیرد. حالا حرارت زیر گاز را خاموش کنید و کرم پیراشکی را در گوشه ای قرار دهید و به سراغ تهیه خمیر پیراشکی بروید.
مرحله سوم
یک ظرف مناسب بردارید و دو قاشق غذاخوری خمیر مایه فوری و نصف لیوان شیر ولرم داخل آن بریزید. سپس روی ظرف را بپوشانید و به مدت پنج دقیقه کنار بگذارید تا خمیر مایه عمل بیاید و حباب بزند. یک کاسه عظیم و گود برای درست کردن خمیر بردارید.
سپس خمیر مایه عمل آمده را داخل کاسه بریزید. دوعدد تخم مرغ و یک سوم لیوان کره نرم شده را اضافه کنید. نصف لیوان شکر، نوک قاشق چای خوری وانیل و نوک قاشق چای خوری نمک اضافه کنیدو مواد را خوب مخلوط کنید تا ترکیب یکدستی حاصل گردد.
مرحله چهارم
سپس سه تا چهار لیوان آرد سفید را کم کم به ترکیب اضافه کنید و هم بزنید. با دستتان مواد را هم بزنید و ورز دهید تا حالت خمیری ایجاد گردد. تا زمانی آرد اضافه کنید که خمیر چسبندگی کمی داشته باشد، ولی خشک نباشد. پس از اینکه خمیر جمع شد باید آن را به ظرف عظیمی منتقل کنیم که حجمش دو تا سه برابر خمیر باشد.
بعد از این که خمیر را منتقل کردید، روی ظرف را با یک سلفون بپوشانید و به مدت یک ساعت در جای گرم قرار دهید تا خمیر عمل بیاید.
مرحله پنجم
اکنون خمیر را روی یک سطح صاف با وردنه پهن کنید. این کار را تا جایی ادامه دهید که به قطر تقریبا نیم سانتیمتر برسد. سپس با قالب گرد یا با استفاده از پیاله کوچک خمیر را به شکل دایره برش بزنید. پس از اینکه خمیر را قالب زدید آن ها را روی یک سینی بچینید و روی آن ها را با یک دستمال نم دار بپوشانید. سینی را به مدت سی دقیقه کنار بگذارید.
مرحله ششم
پس از گذشت سی دقیقه یک قابلمه گود و جادار بردارید و داخل آن روغن بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ گردد. پیراشکی ها را یکی یکی داخل روغن داغ بریزید تا سرخ شوند. به این شکل که داخل یک قابلمه جادار روغن می ریزیم و اجازه می دهیم روغن داغ گردد سپس پیراشکی ها را داخل روغن سرخ می کنیم.
مرحله هفتم
پس از سرخ کردن پیراشکی ها، آن ها را روی دستمال آشپزخانه بگذارید تا روغن اضافی شان گرفته گردد. وقتی که پیراشکی ها خنک شدند وسط آن ها را باز کنید و به میزان دلخواه از کرم داخل آن بریزید. پیراشکی ها را به شکل دلخواه با شکلات سفید یا مربا توت فرنگی یاتوت سیاه تزئین کنید و داخل ظرف بچینید و سرو کنید. نوش جان!
توجه کنید که به خمیر پیراشکی زیاد آرد اضافه نکنید، چون باعث پف نکردن و سفت شدن پیراشکی ها می گردد.
روغنی که برای سرخ کردن پیراشکی استفاده می کنید باید حتما داغ باشد تا پیراشکی ها پفدار شوند.
در صورت تمایل می توانید روی پیراشکی ها را با شکلات تخته ای ذوب شده تزئین کنید.
می توانید از خلال پسته یا بادام برای تزئین بهره ببرید.
منبع: چی شی
منبع: فرادید