چند پیشنهاد غذایی سالم برای زنگ سرگرمی دانش آموزان
به گزارش ابزار ایرانی، تهیه ساندویچ های خانگی به عنوان میان وعده سالمی برای دانش آموزان می تواند این نگرانی ها را به حداقل برساند.
معصومه مهدیانی| واقعیت این است که در سالم ترین خوراکی های فرآوری شده هم مقادیر زیادی مواد نگهدارنده، شکر، نمک، چربی، کربوهیدرات ناسالم و انواع اسید ها و رنگ ها وجود دارد. از طرفی قیمت بسته های کوچک بیسکوییت، کیک، شیرکاکائو، ذرت های بوداده، بستنی ها، آبمیوه ها و پاستیل ها روز به روز بیشتر می شوند و هزینه قابل توجهی روی دست والدین می گذارند.
تهیه ساندویچ های خانگی به عنوان میان وعده سالمی برای دانش آموزان می تواند این نگرانی ها را به حداقل برساند. در این مطلب چند پیشنهاد غذایی برای والدینی داریم که دغدغه تهیه میان وعده های سالم و مقرون به صرفه و مقوی برای دانش آموزان شان در مدارس را دارند.
اسنک های خانگی برترین جایگزین ساندویچ های آماده
اولین و برترین پیشنهاد برای دانش آموزان مقاطع مختلف، ساندویچ های خانگی است. به راحتی با ساده ترین مواد اولیه می توان این اسنک ها را تهیه کرد و در اختیار دانش آموزان قرار داد.
ساندویچ نان، پنیر و گردو، ساندویچ نان، پنیر و سبزی، ساندویچ نان، پنیر، خیار و گوجه، ساندویچ نیمرو، ساندویچ املت، ساندویچ الویه، ساندویچ کتلت مرغ یا گوشت، ساندویچ کوکو سبزی یا سیب زمینی، ساندویچ سیب زمینی، تخم مرغ، خیارشور و گوجه، ساندویچ کره و عسل، ساندویچ کره و مربا، ساندویچ کره بادام زمینی، موز و عسل، ساندویچ خامه و شکلات صبحانه و ساندویچ شکلات صبحانه و موز از جمله ساندویچ هایی است که می توانید برای میان وعده و یا ناهار بچه هاتان آماده کنید.
این سمبوسه های همواره محبوب
یکی از برترین اسنک های خانگی سمبوسه است که همواره برای بچه ها مجذوب نماینده و دوست داشتنی بوده. سمبوسه سیب زمینی راحت ترین و مقرون به صرفه ترین نوع سمبوسه است که در زیر طرز تهیه ان را برایتان آورده ایم.
مواد لازم
نان لواش 4 عدد
سیب زمینی 400 گرم
پیاز 1 عدد
جعفری 1 دستته میانه
زردچوبه ½ قاشق چایخوری
فلفل قرمز ½ قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
روغن مخصوص سرخ کردنی به مقدار کافی
طرز تهیه
مرحله اول: برای تهیه سمبوسه ساده سیب زمینی ابتدا یکی از سیب زمینی ها را کنار می گذاریم، سپس به جامانده سیب زمینی ها را به همراه 2 لیوان آب و 1 قاشق چایخوری نمک داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم.
مرحله دوم: 40 دقیقه زمان برای پخت سیب زمینی ها احتیاج است. در همین حین سیب زمینی به جامانده را پوست می گیریم، سپس به صورت نگینی ریز خرد می کنیم. حالا سیب زمینی خرد شده را با آب سرد به خوبی می شوییم تا نشاسته اضافی روی آن از بین برود.
مرحله سوم: در این مرحله پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم. در ادامه پیاز خرد شده را به همراه مقداری روغن به تابه اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا پیاز سبک گردد.
مرحله چهارم: پس از اینکه پیاز سبک شد، زردچوبه را به همراه فلفل قرمز و مقداری نمک و فلفل سیاه به پیاز اضافه می کنیم و تفت دادن را چند دقیقه دیگر ادامه می دهیم تا عطر ادویه ها خارج گردد. در ادامه سیب زمینی خرد شده را به تابه اضافه می کنیم.
مرحله پنجم: سیب زمینی های نگینی را به خوبی سرخ می کنیم، سپس نیمی از جعفری خرد شده را به تابه اضافه می کنیم و در حد یکی دو دقیقه دیگر مواد را تفت می دهیم تا با هم ترکیب شوند، سپس تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم.
مرحله ششم: پس از اینکه سیب زمینی ها آبپز شدند، پوست شان را می گیریم و آن ها را درون یک کاسه مناسب می ریزیم، سپس با گوشتکوب به طور کامل له می کنیم. در ادامه به جامانده جعفری را به کاسه اضافه نموده و با سیب زمینی ترکیب می کنیم.
مرحله هفتم: در این مرحله تابه حاوی سیب زمینی نگینی را مجددا روی حرارت قرار می دهیم، سپس سیب زمینی له شده را به تابه اضافه می کنیم و مواد را به خوبی تفت می دهیم تا با هم به خوبی مخلوط شده و کاملا یکدست شوند.
مرحله هشتم: حالا تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم. در ادامه نان های لواش را به صورت طولی با مقدار 10 در 30 سانتی متر برش می زنیم، سپس 1 قاشق سر پر از مواد سیب زمینی در ابتدا هر نان قرار داده و آنرا به صورت مثلثی جمع می کنیم.
مرحله نهم: پیچیدن سمبوسه سلیقه ای است و می توانیم سمبوسه ها را به صورت لقمه ای نیز بپیچیم. پس از اینکه پیچیدن سمبوسه ها به انتها رسید، یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن به تابه اضافه می کنیم.
مرحله دهم: بهتر است برای جذب کمتر روغن از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده کنیم و نکته دیگر اینکه باید در ریختن روغن دست و دلباز باشیم و به مقدار ای روغن درون تابه بریزیم که سمبوسه ها هنگام سرخ شدن در روغن شناور باشند.
مرحله یازدهم: حرارت زیر روغن باید کم باشد، ولی روغن باید به طور کامل داغ شده باشد. در ادامه سمبوسه ها را درون روغن داغ می اندازیم و اجازه می دهیم به خوبی سرخ شوند، پس از سرخ شدن یک سمت سمبوسه ها آن ها را بر می گردانیم.
مرحله دوازدهم: در انتها وقتی سمبوسه ها به طور کامل سرخ شدند، آن ها را درون توری فلزی یا روی دستمال حوله ای قرار می دهیم تا روغن اضافی شان گرفته گردد. سمبوسه شما حاضر است. نوش جان!
ساندویچ لوبیا سفید با پنیرچدار
این ساندویچ نیز یکی از میان وعده های مقوی است که می توانید برای بچه هاتان آماده کنید. می توانید به جای پنیر از مرغ و یا پنیر های دیگر هم بهره ببرید.
مواد لازم
نان همبرگر 4 عدد
لوبیا سفید پخته شده با کمی پیاز نگینی و ادویه به اندازه لازم
پیاز میانه خردشده یک عدد
گوجه میانه یک عدد
پنیر چدار 4 تکه
کاهو به اندازه لازم
طرز تهیه
1- ابتدا فر را روشن و دمای آن را روی 175 درجه سانتی گراد تنظیم می کنیم.
2- نان های همبرگر را روی یک ورق پخت قرار می دهیم و سپس به مقدار مساوی درون هر چهار نان همبرگر لوبیای پخته شده، گوجه فرنگی، پیاز و پنیر قرار می دهیم.
3- نان ها را روی سینی فر قرار می دهیم و درون فر می گذاریم و اجازه می دهیم تا 20 دقیقه درون فر پخته و طلایی گردد. سپس از فر خارج و با سس و کاهو تزیین می کنیم.
اسنک قارچ
اسنک ها نیز مانند ساندویچ ها بین بچه ها بسیار پرطرفدار هستند وچون طرز تهیه آن ها بسیار ساده و سریع است. مادران می توانند با تنوع دادن به مواد داخل آن برترین تغذیه را برای بچه ها خود تهیه نمایند.
مواد لازم
قارچ 6 عدد بزرگ
فلفل دلمه ای یک عدد میانه
پیاز 2 عدد کوچک
روغن به اندازه لازم
ادویه (نمک، فلفل، آویشن) به اندازه لازم
پنیر پیتزا 5 ورقه
نان تست 10 عدد
طرز تهیه
برای تهیه اسنک قارچ ابتدا پیاز ها را نگینی خرد نموده و با روغن کافی آن ها را تفت می دهیم. بعد از تفت پیازها، فلفل دلمه ای را نگینی خرد کنید و تفت دهید تا فلفل ها کمی نرم گردد. قارچ ها را به مقدار دلخواه خرد می کنیم و با حرارت زیاد تفت می دهیم تا قارچ آب نیندازد. همه مواد را با هم مخلوط نموده و مقداری ادویه اضافه می کنیم.
در این مرحله روش تهیه اسنک قارچ، مواد را به اندازه متناسب روی نان تست پهن نموده و یک ورق پنیر پیتزا روی آن قرار می دهیم و سپس نان تست دیگری روی آن می گذاریم، بدین ترتیب ساندویچ ها را آماده می کنیم و در دستگاه ساندویچ ساز قرار می دهیم. (دستگاه را با کمی روغن چرب کنید و روی نان تست را نیز کمی چرب نمایید). بعد از مدت زمان 4 الی 5 دقیقه وقتی نان اسنک ها برشته شد ساندویچ ها آماده خواهد شد.
منبع: فرادید