طرز تهیه فلافل ترد و خوشمزه با سیب زمینی با 2 روش ساده
به گزارش ابزار ایرانی، فلافل با سیب زمینی یک دستور پخت برنده برنده است، سیب زمینی همواره در دسترس است و به نسبت قیمت آن پایین است. طرز تهیه فلافل با سیب زمینی به نسبت کالری کمتری دارد.
فلافل یکی از غذاهای جنوبی در بین اهوازی ها و عرب ها است و در آبادان هواداران خاصی را دارد و در دیگر شهرها نیز با فلافل آبادانی معروف است. طرز تهیه فلافل بسیار ساده است و کافی است یک بار درست کنید تا برای همواره مشتری آن شوید. فلافل از نخود و ادویه های تند جنوبی تهیه می گردد و معمولاً با سس انبه و سس قرمز تند سرو می گردد. در اینجا می خواهم طرز تهیه فلافل سیب زمینی را با دو روش ساده به شما آموزش بدهم:
مواد لازم فلافل سیب زمینی به روش اول:
- نخود خام: 2 لیوان
- سیر: 3 حبه
- پیاز میانه: یک عدد میانه
- سیب زمینی آب پز: 1 عدد بزرگ
- پودر فلفل قرمز: به اندازه دلخواه
- پودر زیره سبز یا سیاه: 1 قاشق چای خوری
- بکینگ پودر: نصف قاشق چای خوری
- نمک و زردچوبه و ادویه مخصوص فلافل: به اندازه لازم
نخودها را از شب قبل در آب بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید تا کاملاً حالت نفخی آن از بین برود. روز بعد نخودها را در میکسر یا بلندر کاملاً به حالت چرخ نموده دربیاورید. پیاز را با سیر رنده نموده و آب آن را کاملاً بگیرید. به نخودهای چرخ شده اضافه نمایید. سیب زمینی را نیز در بلندر ریخته و کاملاً مخلوط کنید. اگر مایع سفت شد می توانید کمی آب به آن اضافه کنید. مایع ما باید حالت فرم دهی داشته باشد. ادویه از جمله نمک و زردچوبه و ادویه فلافل قرمز را اضافه کنید. زیره سبز و بکینگ پودر را جهت پف کردن بهتر فلافل به مواد اضافه کنید و کاملاً مواد را با هم مخلوط کنید. مایع ما آماده است.
مایع فلافل را یا با دست به صورت گلوله در آورید یا با قالب زن مخصوص فلافل اندازهی از مایع فلافل را برداشته و در ظرفی که گود است و روغن درونش ریخته اید فلافل ها را بریزید. فلافل باید روی روغن داغ بالا بیاید و حواستان باشد که سریع سرخ می گردد. فلافل را پشت و رو کنید.
برای خوشمزه تر شدن فلافل می توانید از جعفری خرد شده و کمی روغن زیتون به جای آب به اندازه یک قاشق چای خوری استفاده نمایید. بعلاوه به جای جعفری از پودر گشنیز یا گشنیز خردشده نیز می توانید بنا به سلیقه و ذائقه بهره ببرید.
زمانی که فلافل سرخ شد داخل صافی آن ها را بیاندازید تا روغن آن کاملاً گرفته گردد. فلافل را به صورت ساندویچی به همراه ترشی بندری و سس انبه میل نمایید.
مواد لازم فلافل با سیب زمینی روش دوم:
- پیاز: 1 عدد
- نان باگت: 1 عدد
- تخم مرغ: 1 عدد
- نخود خام: 2 لیوان
- سیب زمینی: 1 عدد
- نمک و فلفل قرمز و زردچوبه: به اندازه لازم
- روغن کنجد: برای سرخ کردن
- زیره سبز: 1 قاشق چای خوری
- شیر: 4/1 لیوان
نخودها را از یک روز خیس نموده و چند بار آب آن را عوض کنید. روز بعد داخل بلند نخودها را ریخته تا کاملاً له گردد. خمیر داخل نان باگت را دربیاورید و داخل کمی شیر خیس کنید. سیب زمینی و پیاز را جداگانه درون بلندر خردکنید. آبش را بگیرید و به نخود چرخ شده اضافه کنید. نان خیس خورده، نمک، زیره سبز، فلفل و زردچوبه را به نخود اضافه کنید و کاملاً به هم زده و قاطی کنید. در خاتمه نخود را اضافه کنید و مواد را به هم بزنید.
روغن کنجد را در ظرف گودی ریخته و روی شعله بگذارید تا داغ گردد. مواد فلافل را از طریق قالب فلافل اندازهی برداشته و داخل روغن بریزید. مواظب باشید تا فلافل نسوزد و پشت و رویش کنید. فلافل ها آماده شد. می توانید با ترشی بندری، خیار شور و گوجه فرنگی و سس انبه میل نمایید.
طرز تهیه سس انبه مخصوص فلافل با پودر انبه
مواد لازم:
- سرکه سفید: 2/3 پیمانه
- پودر انبه: 1 قاشق سوپخوری
- آب: 1/2 پیمانه
- نمک: به اندازه لازم
- فلفل قرمز: 1/4 قاشق چایخوری
دستور تهیه:
- پودر انبه را از عطاری بخرید، پودر انبه تهیه شده از عطاری ها دارای ادویه عربی مخصوص است و نیازی به افزودن ادویه خاصی ندارد.
- سرکه سفید و آب را در یک قابلمه کوچک بریزید و سپس پودر انبه را کم کم به آن اضافه نموده و با قاشق خوب هم بزنید تا پودر انبه کاملاً حل گردد.
- سپس نمک و فلفل را اضافه نموده و بلافاصله قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و مرتب هم بزنید تا به جوش آمده و غلیظ گردد.
- پس از حدود 10 دقیقه، زمانی که غلظت سس مانند ماست رقیق شد آن را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید خنک گردد.
- سس را پس از خنک شدن در ظرف شیشه ای در دار در یخچال نگهداری کنید.
- این سس را می توانید به مدت 1 الی 2 ماه در یخچال نگهدارید.
این نوشته از سایت onegreenplanet ترجمه شده است.
منبع: اُکالا