طرز تهیه 4 سس خوشمزه و متفاوت

به گزارش ابزار ایرانی، کلمه سس در زبان لاتین از ریشه کلمه سالسوس (salsus به معنای نمک) می آید. و معنای کلمه نمک چیز نمک دار یا چیز خوابانده در نمک است. و با توجه به این معنی سبزی و تره بار ساده به یاری سس مبدل به سالاد می گردد وگرنه سالاد بدون سس چیزی جز سبزی و تره بار بی نمک نیست.

طرز تهیه 4 سس خوشمزه و متفاوت

مایع رقیق با غلیظی که ماهی و گوشت و مرغ و تره بار دران پخته (با خوابانده) می گردد و به غذا مزه می دهد سس نامیده می گردد و ممکن است شیرین باشد. بنابراین سس دو مدل است. سس سالاد و سس غذا. ناگفته نماند برخی از سس ها را هم با سالاد می خوریم و هم با انواع خوراک.

سس فرانسوی

مواد اولیه سس فرانسوی :

روغن6 قاشق غذاخوری
سرکه2 قاشق غذاخوری
لیمو1 عدد
نمک و فلفل1 قاشق چایخوری

سرکه را در یک کاسه بریزید و نمک و فلفل را به آن اضافه کنید. به خوبی هم بزنید. سپس لیمو را آب بگیرید و با روغن همگی را خوب هم بزنید تا یکدست گردد. و روغن زود از هم جدامی شوند بنابراین مواظب باشید.

سس باربیکیو

مواد اولیه سس باربیکیو :

پیازنصف (رنده کنید)
سیر3 یا 4 پر (بکوبانید)
اب مرغ1 پیمانه
سس گوجه فرنگی1 پیمانه
نعنای خشک و اویشت1 قاشق چایخوری
خردل1 قاشق
برگ بو2 پر
شکر1 قاشق
نمک و فلفل سیاه و قرمز1 قاشق چایخوری
ابلیمو1 قاشق
کره2 عدد کوچو
روغن4 قاشق

کره و روغن را بر روی حرارت ملایم آب کنید. و سپس پیاز را 5 دقیقه دران تفت دهید تا طلایی گردد. سیر را به آن اضافه کنید و دوباره تفت دهید. بقیه مواد را در اضافه کنید و با حرارت زیاد بپزید. چند بار هم بزنید و بعد در ماهیتابه را ببندید. در صورت احتیاج اندکی آب جوش اضافه کنید و بازهم بزنید. پس از پخت برگ بو رادربیاورید. این سس را می توانید در یخچال نگهداری کنید و هر زمان کهمی خواهید آن را گرم کنید و روی کباب یا هر غذای دیگری بزنید.

به این سس اندکی دود مایع اضافه (liquid smoke) می نمایند. که مایعی است با عطر دود چوب. بایدان را از بیرون و آماده تهیه کنید.

سس میگو

مواد اولیه سس میگو :

میگوی اب پز (ساطوری)4 یا 5 عدد
سس سفید1 پیمانه
سس فلفل قرمز (در پایین شرح داده شده)2 قاشق مربا خوری
برگ نازک کرفس(ساطوری)2 شاخه
جعفری2 قاشق
فلفل و نمک1 قاشق چایخوری
روغن زیتون2 قاشق چای خوذی

این سس را می توانید در کنار انواع ماهی سرو کنید. و بعلاوه به صورت سرد برای سالاد کاهو هم مناسب است.

میگو را بانمک و فلفل بکوبید تا به صورت خمیر در آید. سس سفید و سس فلفل قرمز و روغن و خمیر میگو را باهم در یک تابه بریزید و اجازه دهید بر روی حرارت ملایم گرم گردد. سپس جعفری و برگ کرفس را دران بریزید.

این سس را می توانید در کنار انواع ماهی سرو کنید. و بعلاوه به صورت سرد برای سالاد کاهو هم مناسب است.

میگو را بانمک و فلفل بکوبید تا به صورت خمیر در آید. سس سفید و سس فلفل قرمز و روغن و خمیر میگو را با هم در یک تابه بریزید و اجازه دهید بر روی حرارت ملایم گرم گردد. سپس جعفری و برگ کرفس را در آن بریزید.

برای طرز تهیه سس سفید کلیک کنید.

فلفل قرمز

طرز تهیه سس فلفل قرمز :

فلفل قرمز تند250 گرم
سیر (کوبیده شده)1 یا 2 پر
سرکه1 پیمانه
روغننیم پیمانه
نمک1 قاشق چایخوری

فلفل را رشته رشته کنید و تخمان را بگیرید و با سرکه در یک کاسه بریزید. روی کاسه را بپوشانید و بزارید یک شب بماند.

فلفل را از سرکه بیرون به یارید و در مخلوط کن بریزید. سیر و کمی نمک را اضافه کنید. میزانی سرکه به آن اضافه کنید تاکمی حالت خمیری بگیرد. روغن را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. 3 قاشق سرکه اضافه کنید تا حالت مایونز گردد.

اگر می خواهید سس زیاد تند نگردد سرکه ای را که فلفل را دران خواباندید دور بریزید و سرکه نو بریزید.

سس قارچ:

این سس انتخاب مناسبی برای غذاهای گوشتی و غیر گوشتی است. میتوانید به عنوان طعم دهنده مخصوص همبرگر و استیک مرغ، از این سس خوشمزه بهره ببرید. مواد لازم برای تهیه این سس را مشاهده کنید و برای تماشا دستور مرحله به مرحله تهیه سس قارچ کلیک کنید.

مواد اولیه برای تهیه سس قارچ
قارچ200 گرم
پیاز1 عدد میانه
سیر3 حبه
فلفل سیاهبه میزان لازم
برگ بو (اختیاری)1 عدد
خامه (قابل جایگزینی با شیر کم چرب)یک قاشق سر پر
آرد1 قاشق غذاخوری
آبلیمو به میزان دلخواه
نمک، آویشن، فلفل سفیدبه میزان لازم
منبع: اُکالا

به "طرز تهیه 4 سس خوشمزه و متفاوت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه 4 سس خوشمزه و متفاوت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید