طرز تهیه 4 سس خوشمزه و متفاوت
به گزارش ابزار ایرانی، کلمه سس در زبان لاتین از ریشه کلمه سالسوس (salsus به معنای نمک) می آید. و معنای کلمه نمک چیز نمک دار یا چیز خوابانده در نمک است. و با توجه به این معنی سبزی و تره بار ساده به یاری سس مبدل به سالاد می گردد وگرنه سالاد بدون سس چیزی جز سبزی و تره بار بی نمک نیست.
مایع رقیق با غلیظی که ماهی و گوشت و مرغ و تره بار دران پخته (با خوابانده) می گردد و به غذا مزه می دهد سس نامیده می گردد و ممکن است شیرین باشد. بنابراین سس دو مدل است. سس سالاد و سس غذا. ناگفته نماند برخی از سس ها را هم با سالاد می خوریم و هم با انواع خوراک.
سس فرانسوی
مواد اولیه سس فرانسوی :
| روغن | 6 قاشق غذاخوری |
| سرکه | 2 قاشق غذاخوری |
| لیمو | 1 عدد |
| نمک و فلفل | 1 قاشق چایخوری |
سرکه را در یک کاسه بریزید و نمک و فلفل را به آن اضافه کنید. به خوبی هم بزنید. سپس لیمو را آب بگیرید و با روغن همگی را خوب هم بزنید تا یکدست گردد. و روغن زود از هم جدامی شوند بنابراین مواظب باشید.
سس باربیکیو
مواد اولیه سس باربیکیو :
| پیاز | نصف (رنده کنید) |
| سیر | 3 یا 4 پر (بکوبانید) |
| اب مرغ | 1 پیمانه |
| سس گوجه فرنگی | 1 پیمانه |
| نعنای خشک و اویشت | 1 قاشق چایخوری |
| خردل | 1 قاشق |
| برگ بو | 2 پر |
| شکر | 1 قاشق |
| نمک و فلفل سیاه و قرمز | 1 قاشق چایخوری |
| ابلیمو | 1 قاشق |
| کره | 2 عدد کوچو |
| روغن | 4 قاشق |
کره و روغن را بر روی حرارت ملایم آب کنید. و سپس پیاز را 5 دقیقه دران تفت دهید تا طلایی گردد. سیر را به آن اضافه کنید و دوباره تفت دهید. بقیه مواد را در اضافه کنید و با حرارت زیاد بپزید. چند بار هم بزنید و بعد در ماهیتابه را ببندید. در صورت احتیاج اندکی آب جوش اضافه کنید و بازهم بزنید. پس از پخت برگ بو رادربیاورید. این سس را می توانید در یخچال نگهداری کنید و هر زمان کهمی خواهید آن را گرم کنید و روی کباب یا هر غذای دیگری بزنید.
به این سس اندکی دود مایع اضافه (liquid smoke) می نمایند. که مایعی است با عطر دود چوب. بایدان را از بیرون و آماده تهیه کنید.
سس میگو
مواد اولیه سس میگو :
| میگوی اب پز (ساطوری) | 4 یا 5 عدد |
| سس سفید | 1 پیمانه |
| سس فلفل قرمز (در پایین شرح داده شده) | 2 قاشق مربا خوری |
| برگ نازک کرفس(ساطوری) | 2 شاخه |
| جعفری | 2 قاشق |
| فلفل و نمک | 1 قاشق چایخوری |
| روغن زیتون | 2 قاشق چای خوذی |
این سس را می توانید در کنار انواع ماهی سرو کنید. و بعلاوه به صورت سرد برای سالاد کاهو هم مناسب است.
میگو را بانمک و فلفل بکوبید تا به صورت خمیر در آید. سس سفید و سس فلفل قرمز و روغن و خمیر میگو را باهم در یک تابه بریزید و اجازه دهید بر روی حرارت ملایم گرم گردد. سپس جعفری و برگ کرفس را دران بریزید.
این سس را می توانید در کنار انواع ماهی سرو کنید. و بعلاوه به صورت سرد برای سالاد کاهو هم مناسب است.
میگو را بانمک و فلفل بکوبید تا به صورت خمیر در آید. سس سفید و سس فلفل قرمز و روغن و خمیر میگو را با هم در یک تابه بریزید و اجازه دهید بر روی حرارت ملایم گرم گردد. سپس جعفری و برگ کرفس را در آن بریزید.
برای طرز تهیه سس سفید کلیک کنید.
فلفل قرمز
طرز تهیه سس فلفل قرمز :
| فلفل قرمز تند | 250 گرم |
| سیر (کوبیده شده) | 1 یا 2 پر |
| سرکه | 1 پیمانه |
| روغن | نیم پیمانه |
| نمک | 1 قاشق چایخوری |
فلفل را رشته رشته کنید و تخمان را بگیرید و با سرکه در یک کاسه بریزید. روی کاسه را بپوشانید و بزارید یک شب بماند.
فلفل را از سرکه بیرون به یارید و در مخلوط کن بریزید. سیر و کمی نمک را اضافه کنید. میزانی سرکه به آن اضافه کنید تاکمی حالت خمیری بگیرد. روغن را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. 3 قاشق سرکه اضافه کنید تا حالت مایونز گردد.
اگر می خواهید سس زیاد تند نگردد سرکه ای را که فلفل را دران خواباندید دور بریزید و سرکه نو بریزید.
سس قارچ:
این سس انتخاب مناسبی برای غذاهای گوشتی و غیر گوشتی است. میتوانید به عنوان طعم دهنده مخصوص همبرگر و استیک مرغ، از این سس خوشمزه بهره ببرید. مواد لازم برای تهیه این سس را مشاهده کنید و برای تماشا دستور مرحله به مرحله تهیه سس قارچ کلیک کنید.
| قارچ | 200 گرم |
| پیاز | 1 عدد میانه |
| سیر | 3 حبه |
| فلفل سیاه | به میزان لازم |
| برگ بو (اختیاری) | 1 عدد |
| خامه (قابل جایگزینی با شیر کم چرب) | یک قاشق سر پر |
| آرد | 1 قاشق غذاخوری |
| آبلیمو | به میزان دلخواه |
| نمک، آویشن، فلفل سفید | به میزان لازم |