جلوگیری از آبریزش بینی در هنگام غذا خوردن

به گزارش ابزار ایرانی، آیا تا به حال دعوت شام دوستان خود را به این دلیل رد نموده اید که هنگام غذا خوردن از آبریزش رنج می برده اید؟ این مقاله به شما چگونگی مبارزه با این مشکل را می گوید. آبریزش بینی می تواند علامتی از عفونت باکتریایی یا ویروسی مانند یک بیماری سرماخوردگی، آنفلوآنزا یا واکنش های آلرژیک باشد. داروهایی که معمولاً برای کاهش این بیماری استفاده می گردد، ضد انعقاد بینی و آنتی هیستامین هستند.

جلوگیری از آبریزش بینی در هنگام غذا خوردن واژه پزشکی برای آبریزش بینی Rhinorrhea است. این عارضه با تخلیه میزان غیرمعمول آب بینی، یعنی مخاط یا سینوس معین می گردد و تخلیه ممکن است شفاف یا کدر باشد. آبریزش بینی یکی از علائم اصلی سردرد و تب است. اما آبریزش بینی در حال غذا خوردن کمی متفاوت از Rhinorrhea معمولی است. این شرایط Rhinorrhea Gastric نامیده می گردد، زیرا در حین خوردن، سیستم عصبی اتونومیک تحریک می گردد. در نتیجه یک ترکیب به نام استیل کولین آزاد می گردد. این منجر به افزایش فراوری بزاق، اسید معده و مخاط شخص می گردد. معمولاً، اگر غذا تند باشد، آبریزش بینی شما احتمالاً آغاز می گردد. اما در اینجا، حتی غذاهای غیر تند نیز می تواند این مشکل را ایجاد کند. با این حال، نیازی به اضطراب نیست، زیرا آبریزش بینی هنگام خوردن یک مسئله جدی نیست و می تواند به راحتی درمان گردد.

علل آبریزش بینی در حین خوردن

یکی از دلایل آن، وجود زخم در بافت بینی است. در چنین مواردی ترشح مخاط بیشی از حد در بینی وجود دارد. ریزش مداوم آب از بینی شما در هنگام غذا خوردن می تواند به دلیل میزان بیش از حد موکوس یا سینوس فراوری گردد و این به دلیل التهاب ناشی از آلرژی یا عفونت نیست. اگر تا به حال بینی شما شکسته یا عمل جراحی مانند رینوپلاستی داشته باشید، از اینکه بدانید که ممکن است تخریب بافت اتفاق افتاده باشد، تعجب خواهید کرد.

این مشکل ممکن است به وسیله طعم و مزه یا بوی غذا نیز تشدید گردد. اما این تنها عاملِ ممکن نیست. اگر شما در معرض بوهایی مانند عطر، شمع های معطر، بخارات رنگی، دود، اگزوز ماشین و غیره هستید، محتمل است که از آبریزش رنج ببرید. ممکن است عوامل دیگری شامل تغییرات هورمونی، به ویژه در هنگام قاعدگی، تغییرات دمای هوا مانند زمانی که شما در معرض تهویه مطبوع، و رطوبت قرار می گیرید، و استرس عاطفی و برخی داروهای معمول، نیز مسبب این عارضه باشند.

روش های درمان

در صورت داشتن آبریزش بینی پس از آغاز به غذا خوردن، با پزشک مشورت کنید و بینی خود را آنالیز کنید. دکتر شما آزمایشات را با استفاده از تست بینی انجام خواهد داد تا در صورت حساسیت آن را تشخیص دهد. این بعلاوه به شما یاری خواهد نمود تا متوجه شوید که آیا یک آسیب بافتی دلیل آبریزش بینی شما است یا خیر.

شما بعلاوه می توانید از یک اسپری بینی یا آنتی هیستامین قبل از آغاز غذا بهره ببرید، البته طبق نسخه پزشک. اما آنتی هیستامین ها عوارض جانبی دیگری نیز دارند که شامل خواب آلودگی می گردد و ممکن است افراد را به روش های مختلف تحت تأثیر قرار دهند. بنابراین قبل از آغاز به مصرف آنتی هیستامین ها به عنوان دارو، چند برند تجاری را امتحان کنید تا ببینید کدام یک برای شما بهتر است. اما مراقب باشید قرص های آنتی هیستامین و اسپری های بینی نباید به طور همزمان مصرف شوند و نباید مصرف آنها برای مدتی طولانی ادامه یابد. این داروها را فقط هنگامی که برای موارد اجتماعی بیرون می روید، به عنوان مثال هنگامی که شما باید به دعوت صرف غذا به وسیله دیگران بروید، بهره ببرید.

چیز دیگری که می توانید انجام دهید این است که با دستمال کاغذی هنگامی که در حال خوردن غذا هستید، بینی خود را نگهداری کنید. هر وقت احساس می کنید که بینی شما پر می گردد، بینی خود را به آرامی پاک کنید.

سعی کنید از غذاهای داغ و تند، به ویژه غذاهای مکزیکی یا تایلندی اجتناب کنید، و هنگام ناهار خوردن از مصرف نوشیدنی های کافئین دار پرهیز کنید، زیرا مشکل شما ممکن است بدتر گردد.

گفته می گردد که استفاده از طب ماساژ که روی صورت انجام می گیرد، به طور قابل توجهی به برطرف مشکل یاری می نماید. شما می توانید آغاز به فشار دادن بر روی بینی خود کنید، و سپس ناحیه بین بینی و مجاری اشک خود را ماساژ دهید. توصیه می گردد که فرد بعد از این ماساژ چندین بار نفس عمیق بکشد.

حس ناخوشایند!

اگر آبریزش بینی شما کنترل و متوقف نمی گردد، باید برای دریافت درمان دوز آنتی بیوتیکی به نزد پزشک بروید، ادامه سرماخوردگی بیش از دو هفته نباید دغدغه چندانی برای شما ایجاد کند. مخاط خاکستری ضخیم، زرد و سبز نشانگر مکانیسم ایمنی بدن شما است تا از ویروس محافظت کند. استفاده از آنتی بیوتیک ها، مطمئنأ تنها راهکار نیست!

آبریزش بینی، بعلاوه به عنوان رینوره یا رینیت شناخته می گردد، که به فراوری یا تخلیه میزان قابل توجهی از مایع بینی اشاره دارد. اگرچه باعث ایجاد مشکل یا ناراحتی زیادی می گردد، اما در واقع بدن ما کوشش می نماید از مواد سمی خلاص شویم و با خروج مایع بینی جلوی انباشت آنها را بگیریم. با این حال، مایع اضافی فراوری شده برای خروج ذرات مضر گاهی اوقات می تواند باعث گرفتگی حفره بینی گردد.

علل

بروز آبریزش بینی می تواند ناشی از چندین عامل باشد، هرچند که اغلب این عارضه دارای علائم یک سرماخوردگی یا آلرژی است. اگر سرماخوردگی باعث ایجاد آبریزش بینی گردد، معمولأ چند هفته طول می کشد، در حالی که آلرژی می تواند مدت زمان زیادی آن را ایجاد کند، و گاهی اوقات بیش از یک ماه طول بکشد.

آلرژی هایی که باعث آبریزش بینی می شوند شامل تب، آلرژی غذایی، آلرژی های گرد و غبار، آلرژی های لاتکس و غیره است.

به غیر از سرماخوردگی، علایم غیر آلرژیک شامل عفونت های ویروسی یا باکتریایی مانند آنفلوآنزا و سینوزیت می شوند.

رینیت محرک عروق یکی دیگر از عواملی است که می تواند منجر به آبریزش بینی گردد، که عمدتأ به دلیل تغییرات دما و رطوبت، و بعلاوه با استشمام بوی قوی و یا عطر اتفاق می افتد.

درمان های گوناگون

اغلب اوقات این شرایط نیازی به درمان پزشکی و دارو ندارد، زیرا به طور خود به خود ادامه و سپس سرانجام می یابد. با این حال، اگر گرفتگی ایجاد شده با فراوری موکوس بیش از حد همراه گردد، مشکل واقعأ جدی است و باعث مسائل تنفسی می گردد، بنابراین برای برطرف این شرایط، استفاده از برخی از داروهای خاص ضروری است.
ضد احتقان بینی
داروهای ضد احتقان بینی داروهای رایجی برای کاهش گرفتگی بینی هستند. برای این منظور می توان از هر دو شکل دارو به شکل مصرف خوراکی و یا اسپری بینی استفاده کرد. با این حال، استفاده بیش از حد از اسپری های ضد گرفتگی بینی می تواند به جای تسکین آن، باعث بروز درد بینی گردد. نمونه هایی از اسپری های ضد احتقان بینی عبارتند از: اکسیمتاازولین، فنیل افرین، زایلو متازولین و ناپازولین. به طور خلاصه، اسپری بینی اساساً برای مدت کوتاهی مورد استفاده قرار می گیرد تا به طور موقت این عارضه تسکین پیدا کند.
آنتی هیستامین ها
اگر این شرایط حاصل واکنش های آلرژیک باشد، داروهای آنتی هیستامین می توانند مفید باشند. این داروهای آلرژیک می توانند ترشح یا عمل هیستامینی یک ماده شیمیایی که باعث ایجاد واکنش های آلرژیک یا علائمی مانند آبریزش بینی، عطسه، خارش و غیره می گردد را مهار نمایند. استفاده بیش از حد از اسپری های ضد گرفتگی بینی می تواند به جای تسکین آن، باعث بروز درد بینی گردد. داروهای متداول آنتی هیستامین، دیفن هیدرامین یا لوراتادین هستند. خواب آلودگی یک عارضه جانبی حاصل از مصرف داروهای آنتی هیستامین است. علاوه بر این، آنها ممکن است در کاهش آبریزش بینی، در صورتی که آبریزش از یک عفونت سرماخوردگی، سینوس یا رینیت غیر آلرژیک ناشی گردد، مؤثر نباشند.
استروئیدها
استروئیدها دارای اثرات ضد التهابی هستند که برای درمان واکنش های آلرژیک مانند گرفتگی و التهاب بینی استفاده می شوند. استروئیدهای بینی اغلب در ترکیب با داروهای آنتی هیستامین استفاده می شوند. استفاده طولانی مدت از استروئیدها می تواند عوارضی جانبی مانند خونریزی بینی، نازک شدن استخوان آن، آب مروارید و افزایش حساسیت به عفونت را ایجاد کند.

چند توصیه کوچک

* از یک مرطوب نماینده بهره ببرید و دوش آب گرم بگیرید.

* استنشاق بخار (با قطره روغن ذرت یا اوکالیپتوس) مؤثر است.

* نوشیدنی چای گیاهی (با فلفل قرمز، شاه بلوط، نعناع و ریشه بومادران) یا چای بابونه مؤثر است.

* میزانی سوپ مرغ بخورید.

* دو بار در روز یک تکه کوچک از زنجبیل را بجوید.

* آب بنوشید و بدن خود را با عدم مصرف آب دچار کم آبی نکنید.

* اگر بینی شما قرمز و خشک شده است، از برخی از ژل ها و یا کرم بهره ببرید.

برای رینیت آلرژیک، برترین روش برای درمان، پرهیز از آلرژن ها، تا جای ممکن، است. این آلرژن ها عمدتآ فردی هستند و از هر فرد تا فرد دیگر متفاوت هستند. عامل برخی از آنها می تواند گرد و غبار، گرده ها یا گیاهان باشد، در حالی که برای دیگران می تواند مواد غذایی خاصی مانند شیر، تخم مرغ، بادام زمینی، سویا و غیره باشد. بنابراین شناسایی آلرژنی خاص برای پرهیز از قرار گرفتن در معرض آن بسیار مهم است، برای درمان آبریزش بینی، در خصوص داروها، توصیه می گردد با پزشک خود مشورت کنید تا در خصوص جنبه های مختلف آنها و نحوه استفاده از آنها به طور مؤثر بدانید.

سلب مسئولیت: این مقاله فقط برای مقاصد اطلاع رسانی است و نباید به عنوان جایگزینی برای مشاوره پزشکی حرفه ای استفاده گردد.

منبع: آنانیا سایکایی - چاندرا میتا بورا - بازل

منبع: راسخون

به "جلوگیری از آبریزش بینی در هنگام غذا خوردن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جلوگیری از آبریزش بینی در هنگام غذا خوردن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید