باید و نبایدهای خوردن ماهی در زنان باردار و مادران شیرده

به گزارش ابزار ایرانی، بارداری دوره مهمی از زندگی مادر است که باید بیش از پیش برای سلامت خود اهمیت قائل گردد و نقش تغذیه سالم و درست در اندازه این سلامتی بسیار تاثیرگذار است.

باید و نبایدهای خوردن ماهی در زنان باردار و مادران شیرده

ماهی ها سرشار از پروتئین، اندازه کمی چربی اشباع شده، مواد مغذی مانند ید، ویتامین D ، دوکوساهگزائنوئیک اسید (DHA) و اسیدهای چرب امگا 3 هستند. زنان باردار و مادران شیرده می توانند با خوردن انواع ماهی های مجاز در این دوره از خواص سرشار آن بهره مند شوند. اندازه توصیه شده برای این گروه زنان، کمتر از340 گرم ماهی با جیوه پایین در هفته است یعنی 2 تا 3 واحد در هفته، کمتر از 110 گرم کنسرو ماهی تن در هفته و از ماهی های دارای جیوه بالا هرگز نباید مصرف نمایند. در ادامه درباره انواع ماهی های مجاز و ممنوع در بارداری و شیردهی بیشتر بخوانید.

ماهی های مجاز برای زنان باردار و مادران شیرده

*ماهی قزل آلا: این ماهی یکی از منابع بالای اسیدهای چرب امگا 3 است البته ماهی قزل آلای پرورشی دارای سطح پایین امگا 3 نسبت به گونه های وحشی است.

*ساردین ساردین: یک خوراک دریایی مقرون به صرفه برای دریافت بیشتر اسیدهای چرب امگا 3 است. برخلاف بعضی از گونه های دیگر، می توانید اندازه زیادی امگا 3 از این ماهی به دست آورید.

*ماهی کولی: این ماهی اندازه زیادی امگا 3 دارد و به غذای شما عطر و طعم شورتری می دهد.

* کنسرو ماهی تن : اختلاف نظرهای زیادی درباره خوردن کنسرو ماهی تن وجود دارد. به توصیه کارشناسان، مصرف کنسرو ماهی تن را به حداکثر 110 گرم در هفته محدود کنید. اما بهتر است ریسک نکنید و فعلاً از مصرف این نوع ماهی پرهیز کنید.

* از دیگر خوراکی های دریایی مفید برای مصرف در این دوره سالمون، کیلکا، ماهی سفید، تیلاپیا، کفال، شاه میگو، میگو و... است.

ماهی های ممنوع برای زنان باردار و مادران شیرده

ماهی ها جیوه را از آبی که در آن شنا می نمایند و بعلاوه از غذایی که می خورند جذب می نمایند و این ماده به عضلات ماهی متصل می گردد و حتی در زمان پخت هم در بدن ماهی باقی می ماند. مقادیر بیشتر جیوه در بدن ماهی های بزرگ الجثه وجود دارد زیرا آن ها از ماهی های دیگر هم تغذیه می نمایند. بدن به راحتی جیوه ماهی را جذب و این ماده از جفت عبور می نماید و غلظت بالای متیل جیوه در زمان بارداری باعث مختل شدن رشد مغز و سیستم عصبی جنین می گردد. به منظور جلوگیری از خطرات احتمالی، بهتر است از انواع ماهی که جیوه بالایی دارند به اندازه کم بخورید یا از خوردن آن اجتناب گردد. بعلاوه برای جلوگیری از ورود باکتری ها و ویروس های مضر به بدن تان از خوردن مواد غذایی حاوی ماهی خام یا نیم پز مانند سوشی ها و ماهی دودی پرهیز کنید.

منبع: همگردی

به "باید و نبایدهای خوردن ماهی در زنان باردار و مادران شیرده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "باید و نبایدهای خوردن ماهی در زنان باردار و مادران شیرده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید