ایبوپروفن، درد را طولانی تر می کند!
به گزارش ابزار ایرانی، بهبود طبیعی از یک جراحت دردناک شامل رخ دادنِ التهاب است ـ التهاب واکنش طبیعی بدن به جراحت و عفونت است ـ و یک مطالعه نو نشان می دهد که پیش گیری از التهاب به وسیله دارو های مسکن باعث می شود که درمان مواردی که درمان شان مشکل تر است، سخت تر شود.
مصرف دارو هایی مانند ایبوپروفن و استروئید ها برای تسکین دادن درد در بیماری ها و جراحت های کوتاه مدت می تواند احتمال درد های بلندمدت را افزایش دهد.
به گزارش ابزار ایرانی به نقل از گاردین، یافته های این مطالعه نو نشان می دهد که باید در تجویز و مصرف دارو های مسکن تنو نظر کرد.
بهبود طبیعی از یک جراحت دردناک شامل رخ دادنِ التهاب است ـ التهاب واکنش طبیعی بدن به جراحت و عفونت است ـ و یک مطالعه نو نشان می دهد که پیش گیری از التهاب به وسیله دارو های مسکن باعث می شود که درمان مواردی که درمان شان مشکل تر است، سخت تر شود.
چه بسا التهاب اثر محافظتی داشته باشد که از مزمن و مضر شدنِ درد حاد پیش گیری می کند، بنابراین کاهش دادنِ آن می تواند به ضرر بیمار باشد.
محققان می گویند که کمردرد شایع ترین درد مزمن گزارش شده است که معمولاً طولانی تر از بهبود یافتنِ جراحت با فرد باقی می ماند و سالانه منجر به صرف هزینه های اقتصادی و پزشکی سنگین می شود.
بیشتر بیماران بعد از جراحت داروهایِ غیراستروئیدی و ضدالتهاب مثل ایبوپروفن و کورتیکواستروئید دریافت می کنند. اما این دارو ها فقط در بخشی از بیماران مؤثر هستند و هنوز مشخص نیست که چرا درد حاد که بلافاصله بعد از جراحت ایجاد می شود در برخی ماندگار و مزمن می شود، اما در برخی دیگر از بین می رود.
محققان برای فهم علت تشدید کمردرد، 98 بیمار با درد شدید کمر را به مدت 3 ماه مطالعه کردند. آن ها سازوکار درد را در انسان ها و موش ها بررسی کردند و دریافتند که نوتروفیل ـ نوعی سلول سفید که به مبارزه با عفونت کمک می کند ـ نقش مهمی در درمان درد ایفا می کند.
این مطالعه نشان داد که انسداد این سلول ها در موش ها طول مدت درد را 10 برابر بیش تر از حدِ معمول طولانی کرد.
درمان با دارو های ضدالتهاب و دارو های استروئیدی مثل دگزامتازون و دیکلوفناک نیز نتیجه مشابهی را تولید کرد؛ این درحالی بود که این دارو ها در بدو شروع درد بسیار اثرگذار بودند و باعثِ کاهشِ درد حاد شده بودند.
محققان این یافته ها را با یافته های بانک زیستیِ انگلستان مقایسه کردند که نشان داده بود 500000 نفر بعد از مصرف دارو های ضدالتهاب بیش تر احتمال داشت که 2 تا 10 سال بعد هنوز کمردرد داشته باشند. این اثر در افرادی که دارو های ضدافسردگی یا پاراستامول مصرف کرده بودند، مشاهده نشد.
دکتر فرانزیکا دِنک، استاد ارشد کینگز کالجِ لندن، می گوید: تا پیش از آزمایش های بالینی نمی توان نظرات قطعی درباره شیوه درمان ارائه کرد.
دکتر بلر اسمیت، از دانشگاه داندی، می گوید: این یک نظریه است که التهاب در درازمدت اثرات محافظتی دارد و کاهش دادنِ التهاب مضر است. اما، مهم است بدانیم که فقط یک مطالعه چنین چیزی را نشان داده و تحقیقات بیش تری برای تأیید این نظریه نیاز است.
نتایج این مطالعه در نشریه ساینس ترنزلیشنال مدسین منتشر شده است.
منبع: The Guardian
ترجمه: سایت ابزار ایرانی
منبع: فرادید