طرز تهیه حلیم خانگی خوشمزه و کشدار

به گزارش ابزار ایرانی، حلیم خانگی، غذایی پرکالری است که از ترکیب گوشت مرغ، بوقلمون یا گوسفند با گندم درست می شود. تهیه حلیم خانگی خوشمزه و کشدار مستلزم رعایت اصول خاصی است. برای مثال هرگز نباید گوشت حلیم را خرد کنید و برای له کردن آن از گوشت کوب کمک بگیرید.

طرز تهیه حلیم خانگی خوشمزه و کشدار

ابزار ایرانی | سرویس آشپزی - حلیم یکی از غذاهای سالم و مقوی است که بسته به مواد اولیه مورد استفاده در تهیه آن تنوع بالایی برخوردار دارد؛ حلیم شیر، حلیم بادمجان و حلیم گندم از معروف ترین انواع آن هستند. خوردن یک کاسه حلیم به عنوان صبحانه در سرمای زمستان برای خیلی از افراد دلچسب است. حلیم گندم معمولا با مقداری شکر سرو می شود و افزودن کره و دارچین، تکمیل کننده طعم و مزه آن است. درست کردن حلیم خانگی کمی زمان بر است و برای طبخ یک حلیم خوشمزه و جاافتاده باید صبر و حوصله زیادی به خرج دهید. در ادامه با طرز تهیه حلیم خانگی با مرغ آشنا می شوید.

طرز تهیه حلیم خانگی با مرغ

مواد لازم
گندم پوست کنده یا بلغور گندم300 گرم
گوشت گردن یا دنده گوسفندی یا سینه مرغ یا بوقلمون300 گرم
پیاز1 عدد
زردچوبه1/2 قاشق چایخوری
نمک1 قاشق چایخوری
روغن یا کرهبه میزان لازم
پودر دارچین و شکربه میزان لازم
آب10 لیوان

دستور تهیه:

  • گوشت را با پیاز چهارقاچ، زردچوبه و 4 پیمانه آب روی حرارت ملایم قرار دهید، صبر کنید تا گوشت کاملا پخته و نرم شود و در انتهای پخت گوشت، 1 قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید. مدت زمان لازم برای پختن گوشت گوسفند حدود 3 الی 4 ساعت است که این زمان در مورد گوشت بوقلمون و مرغ به 2 الی 3 ساعت کاهش می یابد.

  • گندم را از شب قبل در کاسه ای ریخته و روی آن آب بریزید طوریکه آب کاملا روی آن را بپوشاند.
  • گندم خیس خورده را با 10 لیوان آب روی حرارت قرار دهید و پس از جوش آمدن آب، حرارت را کم کنید. درب قابلمه را نیمه باز بگذارید و حدود 3-2 ساعت صبر کنید تا گندم کاملا پخته و نرم شود. در این فاصله گاهی گندم را هم بزنید که ته نگیرد.

  • گوشت را پس از پختن از آب گوشت خارج کرده و اجازه دهید خنک شود. آب گوشت را نیز از صافی عبور دهید تا پیاز آن جدا شود و کنار بگذارید.
  • پس از خنک شدن گوشت، آن را با گوشت کوب بکوبید تا له شود. سپس گندم پخته را کم کم به گوشت اضافه کنید و به کوبیدن گوشت و گندم با هم ادامه دهید تا کاملا یکدست و کشدار شوند.
  • در حین کوبیدن گوشت و گندم، آب گوشت را کم کم اضافه کنید تا مواد بهتر مخلوط شوند و به غلظت مناسب برسند.
  • حلیم را پس از آماده شدن در ظرف مناسب بکشید و روی آن را با کره ذوب شده، دارچین و در صورت تمایل کنجد تزیین کنید.

نکات مهم

  • موقع پختن گندم، درب قابلمه را نیمه باز بگذارید زیرا بستن درب قابلمه باعث سر رفتن گندم می شود.
  • برای کاهش زمان پخت حلیم خانگی می توانید از بلغور گندم استفاده کنید.
  • استفاده از شکر کاملا اختیاری بوده و افراد بسته به ذائقه خود می توانند از شکر یا نمک برای سرو حلیم استفاده کنند.

برای کشدار شدن حلیم خانگی مانند حلیم بازاری، رعایت سه نکته ضروری است:

  • برای له کردن حلیم حتما از گوشت کوب استفاده کنید و هرگز حلیم را در غذاساز یا مخلوط کن میکس نکنید.
  • برای تهیه حلیم خانگی از گوشت دنده گوسفندی تازه استفاده کنید تا موقع کوبیدن ریش ریش شده و باعث کش آمدن حلیم شود.
  • گوشت حلیم را خرد نکنید، زیرا خرد کردن گوشت باعث کوتاه شدن رشته های آن شده و مانع کش آمدن حلیم می شود.

حلیم به دلیل داشتن گندم و گوشت از خواص بالایی برخوردار است؛ گندم موجود در حلیم منبع روی، آهن، منیزیم و نیاسین است و اگر از گندم سبوسدار استفاده شود برای درمان بسیاری از بیماری های گوارشی نیز موثر خواهد بود. البته به شرط اینکه پس از خوردن آن دراز نکشید، زیرا غذایی سنگین و دیر هضم است و باعث سوزش و ناراحتی معده می شود. به طور کلی حلیم غذایی پرچرب و مناسب برای افراد دارای فعالیت بدنی بالاست و 100 گرم آن 190 کالری انرژی دارد. ارزش غذایی 100 گرم حلیم در جدول زیر ارائه شده است:

ارزش غذایی 100 گرم حلیم
پروتئین6 گرم
چربی10 گرم
کربوهیدرات20 گرم
آهن1 میلی گرم
کلسیم9 میلی گرم
منبع: setare.com

به "طرز تهیه حلیم خانگی خوشمزه و کشدار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه حلیم خانگی خوشمزه و کشدار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید