حل کردن جدول، مغز شما را 10 سال جوان تر می نماید
به گزارش ابزار ایرانی، طبق تحقیقات دانشمندان، فعالیت هایی مانند حل کردن جدول، سلامتی فکر و مغز افراد مسن دارای سن 50 سال و بالاتر را حفظ می نماید.
مغز در حقیقت شبیه عضله ها می ماند و هر چقدر از آن بیشتر استفاده کنیم، قوی تر می شود. بعلاوه نداشتن تمرین های ذهنی باعص ضعیفی مغز می شود.
در تحقیقی در دانشگاه لندن، محققان برای مقدار گیری فعالیت های ضروری مغز به منظور اطلاع از سلامت آن در افراد 50 سال و بالاتر، داده های بیش از 17 هزار نفر را جمع آوری کردند. طبق این تحقیق معین شد که انجام فعالیت های روزانه مانند حل کردن جدول، عملکرد مغز افراد مسن را بالاتر می برد و مغزشان حدود 10 سال جوان تر می شود.
استفاده کن یا از دست بده!
دانشمندان به این نتیجه رسیدند ، هرچقدر از قسمت های مختلف مغزمان بیشتر استفاده کنیم، عملکرد مغز و ارتباطات بین قسمت های مختلف مغز قوی تر خواهد شد. بعلاوه اگر از مغز و هوش و تفکر خود زیاد استفاده نکنیم، ضعیف تر خواهد شد.
در این تحقیق، ارتباط مستقیمی بین استفاده از جدول و بالا رفتن سرعت و دقت 9 عملکرد شناختی که به آنالیز بعضی جنبه های عملکرد از جمله توجه، استدلال و حافظه اشاره دارد، پیدا شده است.
تمرینات مغزی و شناختی
نیمی از ریسک های بیماری آلزایمر و مسائل شناختی، می تواند به علت سبک بد زندگی کردن باشد. هرچقدر که ما خود را بیشتر مشغول فعالیت های شناختی مانند حل کردن جدول بکنیم، سلات مغز ما بیشتر تضمین می شود.
انجام هر نوع تمرینات مغزی ریسک ابتلا و توسعه زوال عقل را کاهش می دهد.
بعلاوه دانشمندان آزمایشی به نام سرعت پردازش برای بهبود سرعت و دقت توجه بصری طراحی کردند. شما می توانید مغز یک فرد مسن را مانند یک کامپیوتر قدیمی در نظر بگیرید که سرعت پردازش پایینی دارد. اما تمرینات سرعت پردازش مانند حل جدول به این مغز سالخورده یاری می نماید تا پردازش مغزش بهبود یابد و مانند یک کامپیوتر نو عمل کند.
بیماری آلزایمر و زوال عقل
در بحث و نظر در خصوص ضعیف شدن رفتار های شناختی در مغز افراد سالخورده، موضوع همواره به بیماری های آلزایمر و زوال عقل برمی شود.
زوال عقل در افراد مسن به معنی کاهش شدید توانایی های ذهنی مغز برای انجام کارهای روزانه است.
زوال عقل یک بیماری خاص نیست بلکه یک تغییر در زندگی در رابطه با کاهش مهارت های فکری را توصیف می نماید.
آلزایمر نوعی از بیماری زوال عقل است که باعث مسائلی در حافظه، فکر کردن و رفتار فرد می شود. علائم معمولا به آرامی توسعه پیدا می نمایند و در طول زمان بدتر می شوند. جالب است بدانید که حدود 60 تا 80 درصد موارد زوال عقل، آلزایمر گزارش شده است.
بعلاوه توجه داشته باشید که هرچند شیوه بد زندگی می تواند تا حد زیادی ریسک ابتلا به آلزایمر و مسائل شناختی را بالا ببرد، اما نیمی از ریسک ابتلا به آلزایمر، معمولا ژنتیکی است.
شما مسئول سلامتی مغز خود هستید
متحصصان می گویند، چندتا از برترین و مهم ترین کارها برای ترویج سلامت شناختی، خوردن غذاهای مغذی، انجام فعالیت های فیزیکی، تمرینات مغز و ارتباط اجتماعی مفید است.
قلب سالم، مغز سالم
قلب بر مغز بسیار تاثیر می گذارد. پس برای داشتن مغزی سالم مهم است که قلبی سالم داشته باشیم.
محققان می گویند: کاهش ریسک های مربوط به مسائل قلبی در میانسال ها، در کاهش خطر های مربوط به زوال مغز بسیار تاثیر گذار است. پس اگر حدود 40 تا 50 سال سن دارید، سیگار می کشید، ورزش نمی کنید و رژیم غذایی ناسالمی دارید، تغییر دادن حداقل 2 عادت از این 3 عادت بد، می تواند در سلامتی قلب و مفز شما بسیار اثر داشته باشد.
داشتن خواب مفید
برای داشتم مغزی سالم، مطمئن شوید که شب ها خواب راحتی داشته باشید. هنگامی که شخصی به آلزایمر مبتلا می شود مغز او حاوی پلاک های آمیلوید است. پلاک های آمیلوئید بسیاری سمی هستند و در کار و ارتباط بین نورون ها تداخل ایجاد می نمایند. هنگام خوابیدن این پلاک های مضر به وسیله مغز بیرون می آیند و مغز مانند یک مکانیسم شستشو دهنده، پروتئین های آمیلوید که در پلاک ها تجمع می یابند را پاکسازی می نماید.
منبع: فوت و فن