با پرینتر سه بعدی و فیلامنت پرینتر سه بعدی آشنا شوید
به گزارش ابزار ایرانی، پرینتر سه بعدی یکی موارد منحصر به فرد در فناوری است که آگاهی یافتن از انواع و کاربرد آن می تواند یاری بسیار زیادی به شما کند. البته اگر در زمینه های مربوطه در حال فعالیت باشید.

از این نوع پرینتر برای موارد مختلفی استفاده می شود که صنعت تجاری و قطعات سازی نمونه بارزی از آن هاست که البته بیشتر تکنیک های مربوط به آن در موارد تجاری کاربرد پیدا نموده است.
تمام تکنولوژی هایی که با پرینتر سه بعدی در ارتباط هستند، همه روزه در حال پیشرفت و توسعه می باشند.
انواع دستگاه پرینتر سه بعدی
دستگاه اسکنر سه بعدی انواع مختلفی را به خود اختصاص داده است که هر کدام از آن ها بر اساس قابلیت هایی که دارند، در مواردی کاربرد پیدا نموده اند که در ادامه به آنالیز چند نمونه و نوعی به مهم ترین آن ها پرداخته شده است.
پرینتر SLS
از پرینتر سه بعدی SLS برای ساخت قطعات مختلف بهره برده می شود که اینکار را با استفاده از ماده اولیه ای انجام می دهد که ساختاری پودری دارد.
برای ساخته شدن قطعات چندین نمونه از سیستم ها در کنار هم قرار می گیرند تا با همکاری یک دیگر بتوانند فرآیند ذکرشده را به انجام برسانند. این پرینتر ساخته شده از دستگاه های زیر هستند:
- اسکن لیزر
- سیستم گردش گاز بی اثر
- سیستم های حرارتی
- سیستم پلاتفورم
- سیستم واحد کنترل
- سیستم تغذیه پودر
برای اینکه بتوان با استفاده از این دستگاه سه بعدی به ساخت قطعات پرداخت، احتیاج است تا فایلی با فرمت CAD را که برای قطعه مورد نظر است را به دستگاه بشناسانند.
همچنین این فایل را باید به صورت لایه لایه درآورد. برای اینکه بتوان این عملیات را به انجام رساند احتیاج است تا CAD را در یک دستگاه قرار دهند سپس باید از قسمتی که موازی صفحه X-Y می باشد، قطعه را عبور دهند.
در این صورت باید تقاطع هایی ایجاد شود. این تقاطع ها با همکاری لبه های جسم به وجود می آیند. در این صورت موردی تحت عنوان کانتورهای بسته ای به دست خواهد آمد.
کانتورها نقش اساسی را در این مدل از پرینتر سه بعدی ایفا می نمایند. بدین صورت که محلی که لیزرها از آن عبور خواهند کرد، بر روی صفحه پودری نشان داده می شود. پس از اینکه فرآیند ایجاد کانتور به اتمام رسید، احتیاج است تا قطعه وارد مرحله ساخت فیزیکی شود.
برای وارد شدن به این مرحله احتیاج است تا یک لایه پودر بر روی سطح پلاتفورم پخش شود. برای اینکار از مکانیزم لایه نشانی استفاده می شود.
این لایه ها می توانند ضخامت مختلفی را به خود اختصاص دهند که با کم و زیاد شدن ضخامت های موجود می توانند بر روی عملکرد دستگاه تاثیر بگذارند که این اثرگذاری در کم و زیاد شدن سرعت نشان داده می شود.
بعد از اینکه پودرها پخش شدند، باید سطح رویی کار با استفاده از گرمکن های تابشی پیشگرم شوند. حال نوبت این است تا طرحی که مورد نظر بوده بر روی یک سطح پودر حالت مارک را به خود بگیرد که این کار با استفاده از یکی از سیستم های این مدل از پرینتر سه بعدی انجام می گیرد که تحت عنوان اسکن لیزر خوانده می شود.
عملکرد بدین صورت است که این سیستم لیزر توان حرارتی ای را ایجاد می نماید تا بتواند ذراتی که پودر شده اند را در نقاط مارک شده به یک دیگر جوش دهند. این حالت باعث خواهد شد تا یک جسم جامد با استفاده از این پرینتر سه بعدی ایجاد شود. برای اینکه فرآیند ساخت قطعه مورد نظر تکمیل شود، این کار چندین بار تکرار می شود.
فیلامنت پرینتر سه بعدی
پرینترهای سه بعدی برای اینکه بتوانند مورد استفاده قرار گیرند احتیاج است تا مواد مصرفی آن ها تامین شوند. این مواد مصرفی که با یاری رشته های پلیمری ساخته می شوند، با نام فیلامنت شناخته شده اند. این فیلامنت ها را می توان به شکل رولی در بازار پیدا کرد که در در دو وزن نیم و یک کیلوگرمی می توان آن ها را تهیه نمود.
فیلامنت پرینتر سه بعدی را می توان در ضخامت و رنگ های مختلف به دست آورد. همچنین با توجه به نوع بسته بندی این مواد اولیه می تواند حالت خود را تغییر دهد. سپس در ساخت قطعات لایه ها روی هم قرار بگیرند.
فیلامنت ها انواع مختلفی دارند که دو نمونه از پرکاربردترین آن ها شامل ABS و PLA می باشند. این دو ماده در زیر گروه ترموپلاستیک ها قرار می گیرند. این بدان معناست که این دو ماده بر اساس تغییرات هوا حالت خود را عوض می نمایند. یعنی در صورت گرم بودن نرم و انعطاف پذیر می شوند و در صورت سرما به سختی گرایش پیدا می نمایند.
این دو متریال را می توان از اصلی ترین موارد در پرینتر سه بعدی به حساب آورد.
خرید پرینتر سه بعدی و فیلامنت
اگر به دنبال یک پرینتر سه بعدی به همراه فیلامنت آن هستید، باید گفت که فروشگاه heron3d.ir قابلیت عرضه بهترین انواع آن ها را دارد که کارکرد بسیار قابل قبولی را از خود به نمایش می گذارند. از این رو کافیست به سایت https://heron3d.ir/ سری بزنید تا با مدل های مختلف آن آشنایی پیدا کنید و مناسب ترین نوع را برای فعالیت های خود انتخاب نمایید.
منبع: جام جم آنلاین