بور در بدن چه فوایدی دارد؟
به گزارش ابزار ایرانی، بور به بدن یاری می نماید تا ویتامین ها و مواد معدنی کلیدی را متابولیزه کند. این ترکیب بعلاوه نقش مهمی در سلامت استخوان دارد و بر سطح استروژن و تستوسترون نیز تاثیر می گذارد.
بور عنصری است که به طور طبیعی در سبزیجات با برگ سبز مانند کلم پیچ و اسفناج یافت می گردد. بعلاوه می توان آن را در غلات، آلو، کشمش، میوه های غیر اسیدی و دانه ها نیز یافت.
رژیم غذایی روزانه یک فرد عادی معمولا حاوی 1.5 تا 3 میلی گرم بور است.
سیب
قهوه
لوبیا خشک
شیر
سیب زمینی
بور به بدن کمک می نماید تا ویتامین ها و مواد معدنی کلیدی را متابولیزه کند. این ترکیب بعلاوه نقش مهمی در سلامت استخوان دارد و بر سطح استروژن و تستوسترون نیز تاثیر می گذارد.
هرچند بور دارای مزایای فوق العاده ای برای سلامتی انسان است، اما هیچ توصیه غذایی اثبات شده ای از نظر ارزش روزانه برای آن وجود ندارد و بیماری خاصی هم در اثر کمبود این عنصر در بدن مشاهده نشده است.
مطالعات مختلفی در دسترس هستند که نشان می دهند بور به احتمال زیاد در عملکرد های مغزی نقش مثبت دارد. برای نمونه پژوهش های اولیه در دهه 1990 نویدبخش تاثیرگذاری مکمل های دارویی محتوی بور بوده اند.
بعنوان مثال بر اساس مطالعه ای مربوط به سال 1994 که در مجله Environmental Health Perspectives منتشر شد، افرادی که 3.25 میلی گرم بور به رژیم غذایی خود اضافه کردند نسبت به افرادی که سطح بور پایینی داشتند، در حافظه و سطح هماهنگی چشم ها با دستان بسیار قوی تر بودند.
با این حال چنین دستاورد های علمی دلگرم نماینده ای سبب رونق تحقیقات مرتبط با اثرگذاری و عملکرد بور نشد. در حال حاضر مطالعات تحقیقاتی در زمینه بور عمدتا محدود به آنالیز های اجرا شده روی موش های آزمایشگاهی هستند. هرچند محققان به این نتیجه رسیده اند که بور در بسکمک از عملکرد های انسانی نقش تکمیلی و بشدت مثبتی دارد، اما باز هم به پژوهش های بیشتری در این حیطه احتیاج است.
بور می تواند به قوی نگه داشتن استخوان ها و بهبود عملکرد آن ها تا اندازه زیادی کمک کند. امروزه تعیین شده که این عنصر پر از فایده در افزایش نیمه عمر ویتامین D و استروژن نیز نقش دارد. نیمه عمر زمانی است که طول می کشد تا یک ماده به نصف اندازه اولیه خود تجزیه گردد. با وجود آنکه دانشمندان به طور دقیق از مکانیسم این عمل مطلع نیستند، اما بور می تواند از جهات مختلفی برای سلامت استخوان ها ارزشمند باشد.
نخست آنکه ویتامین D به منظور حفظ سلامت استخوان ترکیبی ضروری به شمار می رود، زیرا توانایی بدن را برای جذب کلسیم افزایش می دهد. کلسیم خود یک ماده معدنی است که باعث استحکام استخوان ها می گردد. این در حالی است که بور می تواند با افزایش مدت زمان عملکرد ویتامین D در بدن شما به بهبود سلامت استخوان ها کمک برساند.
با استناد به مقاله منتشرشده در مجله Open Orthopedics، افرادی که سطح ویتامین D پایینی دارند با احتمال بیشتری مقدار بور کمی را در بدن خود نشان می دهند. این موضوع تایید می نماید که این دو ماده از نظر مقدار در دسترس بودن در بدن با هم ارتباط دارند.
استروژن هورمون دیگری است که در سلامت استخوان ها نقش دارد و تخریب آن که می تواند منجر به پوکی استخوان گردد را کاهش می دهد. این وضعیتی است که استخوان ها را در هر دو گروه مردان و زنان ضعیف و شنماینده می نماید. با افزایش مدت زمان حضور استروژن در بدن، بور ممکن است به حفظ استخوان های سالم کمک کند.
هرچند مکمل های بور بعنوان یک درمان احتمالی برای افراد مبتلا به آرتریت در نظر گرفته شده اند، شواهد بالینی بیشتری برای حمایت از این ادعا مورد احتیاج است.
انواع مکمل های حاوی بور به وسیله داروخانه های سراسر کشور قابل تهیه هستند. با این حال اگر به بیماری خاصی مبتلا هستید، پیش از مصرف با پزشک معالج یا داروساز خود مشورت کنید. بیشتر کارشناسان تغذیه توصیه می نمایند که قبل از آغاز مصرف مکمل ها، دریافت را به وسیله منابع غذایی مانند میوه ها و سبزیجات افزایش دهید.
وقتی صحبت از مصرف مکمل ها می گردد، زیاده روی همیشه به نتایج نامطلوبی منجر خواهد شد. مصرف بیش از حد و بدون هماهنگی با پزشک می تواند فیلتراسیون مواد اضافی که به آن ها احتیاجی نداریم را برای بدن سخت کند.
با توجه به جدول غذا و تغذیه آموزشگاه ملی پزشکی آمریکا، حدبیشتر دوز روزانه قابل مصرف از بور بر اساس بازه سنی عبارت است از:
- بچه ها 1 تا 3 سال: 3 میلی گرم
- بچه ها 4 تا 8 سال: 6 میلی گرم
- بچه ها 9 تا 13 سال: 11 میلی گرم
- نوجوانان 14 تا 18 سال: 17 میلی گرم
- بزرگسالان 19 سال و بالاتر: 20 میلی گرم
بور برای بیشتر مردم بی خطر است، اما مقادیر زیاد آن می تواند مضر باشد. بعلاوه اطلاعاتی در خصوص ایمنی این عنصر برای بچه ها کمتر از 1 سال وجود ندارد. ایمنی آن در بانوان باردار هم مورد مطالعه قرار نگرفته است.
اگر تمایلی به استفاده از مکمل های دارویی بور ندارید، مصرف مواد غذایی حاوی این ماده مانند آلو، کشمش، زردآلو خشک یا آووکادو می تواند به افزایش سطح بور در بدن شما کمک کند.
منبع: فرادید